Skön söndag

Vaknade vid åttatiden i morse av en liten tjej som absolut inte ville ligga och sova längre. Hon var pigg och glad som vanligt och ville ha välling och titta på tv, vilket hon förtydligade för oss på sitt lilla speciella vis. Vanligtvis knuffas hon eller klappar lite hårdhänt på oss. Min man följde med upp, satte på kaffe och gjorde välling. Själv var jag trött efter ytterligare en natt med många knuffar och fötter i ryggen. Våra barn börjar bli lite stora för att sova hos oss helt enkelt och även om det är mysigt på helgerna att sova tillsammans, så måste vi nog börja få dem att sova i sina egna sängar hela veckan. Jag hade en lite jobbig lördag, vilket säkert också bidrog till sämre sömn. Magen säger ifrån ibland och efter kinamaten i fredags och lite för mycket fibrer i lördagens frukostbröd, sa den ifrån på skarpen. Mina läkare har förklarat för mig att fibrer och annan hårdsmält mat är som sandpapper för matsmältningssystemet, men inte har jag lyckats lära mig det helt och hållet än tydligen. Det värkte och sved i mellangärdet hela eftermiddagen och kvällen. Som tur är så gick det över under natten och idag har jag varit pigg och glad som vanligt. Nog om magproblem.

Det snöade i morse, så vi skyndade oss på med kläder, mössor och overaller och gav oss ut i trädgården. Det var visserligen runt nollan ute och blött, men vi hade kul med gungor, linbana och rutschkana en stund i alla fall. En snögubben han det bli också innan tre blöta och kalla stackare gav upp och gick in i värmen igen.


Man gled rätt bra i rutschkanan en blöt dag som denna.
Jag upptäckte i samma stund att jag glömt ta ifrån lillstumpan nappen.
Den åkte rätt snabbt ner i min ficka.


Stora tjejen i "linbanan"
(En vajer mellan garaget och ett träd, samt några spännband.)



Den lilla ville förstås också prova linbanan och pappa hjälpte till i pausen
mellan snickeri och klinkring i gäststugan. ...med hörselkåporna på för säkerhets skull.

Efter middagen hjälpte flickorna mig att baka bullar och sedan blev det semlor till eftermiddagsfikat. Vi provade ett nytt glutenfritt recept som inte var riktigt så bra som jag hade tänkt, men bullarna blev goda i alla fall och det är ju huvudsaken.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0