Musiken har tystnat . . . . . . .......

Alla ni trogna läsare, medmänniskor, vänner, vänner vi inte mött än, Anna är död!

Kl16:30 den 12/6 så somnade Anna in på krongården. Anna´s fantastiska storasyster Karin kom upp ifrån Göteborg efter att Anna bett att hon skulle komma dit. Farmor och farfar tog hand om barnen och hade med dem på kusin julias avslutning tillsammans med min syster Helen. Jag hämtade dem i sundbyberg på eftermiddagen för att anna och jag hade bestämt att barnen skulle få gå på sin egna avslutning eftersom elin hade sin sista dag på förskolan. Innan vi åkte dit så hann jag åka upp med jordgubbar till min älskling och krama om henne innan karin kom, barnen och jag hämtade pizza eftersom vi skulle ha familjemiddag och nåt ska man ha med sig;) Karin och Anna hann prata en del men hon hade väldiga smärtor i ryggen och hon orkade inte någonting. Tidigt på morgonen så fick jag ett sms från karin att jag skulle nog vara där så jag ordnade med barnvakt i form av vår hemtjänst lotta som ställde upp utan knot. jag kör upp i full fart och kommer upp till en rödögd och tagen storasyster som bara grät men ändå var lättad över att få vara med sin älskade lillasyster. Personalen har verkligen gjort allt för att se till att Anna hade det bra samtidigt som dom har oroat sig över oss, lipsillarna som dom behöver se till att dom äter och dricker som folk. När vi insåg att det här inte kommer att gå bra så ringde jag marina som ställde upp och hämtade barnen hemma hos oss, kramade dem och gav dem mat. Under eftermiddagen så börjar vår älskade Anna att ta tyngre och tyngre, längre och längre andetag. Hur man än såg på det så var det mer smärtsamt för oss att se den här en så gång rappa, roliga underbara och fantastiska sångerskan med den vackra rösten så nerkörd i kroppen pga cancern, det syntes att varje andetag var ett slag mot cancern men det gäller att välja sina strider och hon valde att avsluta sin med en lång suck och ett långt andetag. Som Karin sa så var det precis som att hon kände att allt var bra, det var liksom okej att släppa taget när hon märkte att både karin och jag stod på varsin sida med en hand på hennes blåa händer. Hon visste att allt skulle bli bra och hon vet att barnen och jag har en massa människor som ser till oss. Tack alla ni som lämnat era kommentarer, vi satt och grät över den medmänsklighet som finns i närheten för en medmänniska som ni (de flesta) inte känner men ändå bryr er om. Vi kommer att godkänna kommentarer i framtiden för att barnen skall få se vad deras mamma var gjord av.
Hoppas att era vänner, släktingar, syskon, föräldrar mm mm slipper den här jävla sjukdomen så att ni får ett bra liv.
Ta hand om varandra och fundera ett extra varv om det verkligen är så viktigt det där som ni bråkar om. Tänk på det för det kan vara sista gången och jag är bara så glad och tacksam att vi hann säga adjö och sitta och skratta åt våra upptåg innan döden kom. Ta hand om er och minns att det ni gör för en medmänniska kan vara så litet för er men gigantiskt för den så ta chansen och gör nån glad, för det skall jag göra.

mvh
Andreas Elin och Agnes Pettersson

Åh, vad jag blir glad över alla vänliga ord.

Jag kommer alltid att uppskatt det enorma stöd vi får som familj och allt ni ger oss vad gäller hjälp och stöd, alla grannar som har ställt upp som barnvakt i tid och otid, farmor, mormor, Marina, alla som stod upp när vi mådde uselt dagen före vårt eget bröllop, Tommy och Cecilia, alla syskon, ingen glömd hoppas jag. Vi älskar er.

Anna och Andreas

Bara ett mellanspel

Nu medans jag sitter här hos Anna och håller hennes hand och ser på henne så hinner man tänka väldigt mycket. För 6 år sedan så kom Elin till oss, kallt och mörkt en januarinatt. Hon var det mest underbara barn någon kan ha fått  i ett så miserabelt snöoväder. Vi tog med henne hem och fick kalla oss föräldrar. Som föstagångsförälder så oroade man sig hela tiden, vi kollade tempen, såg till så att hon rapade, fixade med sovplats hos anna framförallt som tog på sig mammarollen nåt helt underbart. Vi bodde i baracker ute på en åkerplätt med fruset avlopp, fruset vatten och 35grader minus och hade inget annat på våra sinnen än Elin. När Anna äntligen fick sova själv så brukade jag ligga och lyssna på elin och oroas över om det var normalt att det skulle vara så långt mellan andetagen, uppenbarligen var det det eftersom hon nu är en gudomlig liten princessa som har mammas talanger och skönhet. Nu ligger jag bredvid mamma Anna och lyssnar på hennes tunga andetag som alltid blir tyngre och längre efter att hon har fått hydromorfinet. Att hålla hennes hand på samma sätt som jag gjorde med elins gör att jag vet att allt blir bra för henne, på nåt sätt. Agnes har fått mammas hår, hår på tand och samma underbara skratt som elin och mamma. Flickornas talang för musik har inga gränser, precis som sin mammas talang. När Anna sjöng så stod tiden stilla och man ville aldrig att det skulle ta slut. Denna fantastiska röst i den lilla kroppen har hänfört många människor samtidigt som hennes klokhet och humor har gjort att alla älskar henne. Barnen har fått det i gåva av henne och kommer att visa sig vartefter dom vill och kan. Bara några tankar från mig som sitter bredvid och bara kan beundra denna starka, underbara och mycket kloka människa som är bredvid mig och inte ger upp. Skriv gärna några uppmuntrade ord så skall jag läsa dem för henne.

Andreas

You'll never know.

He was a lost and lonely soul. 

Until she walked into his world,

She was an angel send to save him, 

give him the love that he deserved.

 

She knew she wouldn't make it.

She only had so much time

that in her peace she care it with her

touched so many lives. 

But they would not grow old together

thought of all te things they'll miss

While heaven made other plans for her. 

She left him with one last wish.

 

Let there be no tears for me, 

spread my ashes in the sea.

Say a prayr for us celebrate what was,

you can goodbye as the sun begins to rise

and let the champange pour over breakfast in New York.

 

Her memory was hounered by her family and friends

But there was moment yet to come that was only

meant for him. he didn't neesd them pack your bag

he just got on a plane, flew half way cross the world.

so that she would smile again.

 

No they would not grow old togehter

thought of all the things they'll miss

While heaven made other plans for her. 

She left him with one last wish.

Let there be no tears for me, 

spread my ashes in the sea.

 

Say a prayr for us celebrate what was,

you cant't goodbye as the sun begins to rise

and let the champange pour over breakfast in New York.

 

you cant say goodbye as the sun begins to rise 

let the champange pour over breakfast in New York.

 

You can say goodbye.

 

Tack till Jill Johnson som har satt text på vårat liv.

Det är inte dags än och många dagar skall passera innan dess.

Anna, du vet att vi älskar dig så mycket, så mycket.

Vi kommer att ha mer skoj innan det är dags.


RSS 2.0