Sömnbrist och smulpaj

Min lillasyster och hennes fästman kom från Göteborg och hälsade på oss i helgen. De kom i fredags kväll och åkte igen i förmiddags. Jag har inte sovit så bra på ett tag och jag sov rätt dåligt i natt också, så tyvärr var jag väl inget särskilt roligt sällskap, men det var trevligt att ses lite. Min syster och hennes fästman ska gifta sig i Juli och är mitt uppe i all planering, så det blev en hel del prat om bröllop. Vi han också titta lite på en sång som min syster har bett mig sjunga under vigseln i kyrkan. Det är alltid trevligt med bröllop och det är roligt att ha något att se fram emot. Utslagen i ansiktet har lugnat ner sig lite och dessutom tyckte läkaren jag träffade i onsdags att det kändes som om tumören i magen minskat lite i storlek redan och är det så ska jag väl inte klaga över utslagen. Jag håller tummarna för att det syns en markant skillnad på röntgen om ett par veckor. I morgon ska jag träffa en läkare igen och ta nya prover inför onsdagen behandling. På onsdag blir det, förutom Erbitux, behandling med cellgifter också.

Andreas har ägnat helgen åt att snickra ihop en klätterställning till barnens lekplats. Både jag och barnen har nyfiket tittat på och Elin hjälpte entusiastiskt till med att hålla och hämta skruv. Det blir en sådan där kombinationsbyggnad med torn, sandlåda, gungställning och rutchkana.


Om man målar den i någon härlig färg sedan så blir den jättefin tror jag.



Elin kunde inte vänta med att provklättra lite.



Jag trotsade min trötthet och gjorde smulpaj med vaniljsås till eftermiddagsfikat i dag.
Det blev en med äpple och kanel och en paj med hallon och blåbär.
Vad vore helgen utan lite gott att fika?


Läkarbesök och mer Erbitux

I går var det dags för ett läkarbesök igen och som vanligt hade jag svårt att sova på natten innan. Det var nog inte bara läkarbesöket och min sjukdom som höll mig vaken, utan en del annat också. Tankar kring framtiden snurrade runt i huvudet, funderingar kring en eventuell flytt närmre Stockholm, semester, ekonomi, barnen, skolor, jobb... Man hinner i alla fall tänka mycket när man ligger klarvaken på natten. Dessutom hade jag en fruktansvärd klåda i huvudet, på grund av alla utslag i hårbotten. Behandlingarna påverkar hur jag klarar av att hantera stress och uppenbarligen blir all oro och alla funderingar för mycket för mig ibland. Det hade varit riktigt kallt på natten, så när jag och barnen skulle åka hemifrån på morgonen, ville min bil inte starta. Trots ett par timmar under morgonen med kupévärmaren igång, hade nattens ca 15 minusgrader satt sina spår och bilen hackade bara lite trött. Det var bara att släpa fram batteriladdaren och hjälpa den stackars bilen på traven lite. Eftersom min stressnivå är så låg reagerade jag inte riktigt som man kanske brukar utan började gråta och blev orolig att vi skulle bli sena eller att vi inte skulle komma iväg alls. Efter en halvtimme gick det i alla fall att få liv i bilen och eftersom jag alltid vill vara ute i god tid när man har en tid att passa, hade jag fortfarande gott om tid att lämna barnen på dagis och sedan hinna in till Uppsala och sjukhuset. Tur att man sällan är ute i sista minuten!

Utslagen i ansiktet är fortfarande bedrövliga och jag tyckte att det var riktigt jobbigt att "visa mig" bland folk igår. På onkologen hade alla full förståelse för hur jag känner mig, men det enda de kunde trösta mig med är att mycket utslag brukar betyda att behandlingen har god effekt på tumören. Jag gjorde i alla fall klart för dem att jag inte vill fortsätta med den här behandlingen om utslagen inte blir avsevärt bättre inom de närmsta veckorna, utan byta till enbart cellgifter igen. Om fyra veckor är det dags för röntgen och efter det får jag ta ställning till om det är värt att fortsätta på samma sätt. Väl hemma igen orkade jag inte göra någonting igår. Min underbara man fick ta hand om både mig, barnen, tvätt och matlagning. Han var riktigt orolig för mig och jag fick så dåligt samvete över att jag inte ens orkade hjälpa till att laga mat. Åter igen fick jag uppleva hur det känns att vara gränslöst älskad och hur lyckligt lottad jag är som har en familj som stöttar mig och varandra till hundra procent. 


Min älskade, söta sexåring...
Elin älskar rosa, älskar att klä ut sig till prinsessa och hon älskar att "posera" framför kameran.


Biverkningar efter Erbitux

Som vanligt är det ingen ordning på marsvädret. Det bjuder oss ständigt på nya överrakningar och just nu flyger lätta snöflingor omkring utanför fönstret. Det är nu, just en sådan här gråtrist vårdag, som man skulle ha det där lilla sommarhuset någon stans där det alltid är varmt. Vi skulle utan tvekan packa våra väskor och åka här ifrån direkt. Tänk att få borra ner tårna i het sand, känna solens varma strålar mot huden, promenera längs med vattenbrynet och känna hur det salta vattnet stänker upp över knäna, krypa ner i en svalkande pool eller sitta i skuggan och dricka isté på någon mysig uteservering.

De senaste dagarna har varit riktigt jobbiga och jag kan inte med ord beskriva hur det känns i ansiktet och huvudet. Det kliar i hårbotten och gör ont hela tiden och jag har numera full förståelse för hur tonåringar med riktigt svår acne har det. Det blöder när man tvättar sig och vid minsta ansiktsrörelse känns det som om huden ska spricka. Jag kan bara vänta och hoppas att antibiotikan hjälper och att kroppen vänjer sig. Just nu känns det inte så roligt bara och eftersom behandlingen dessutom vänder upp och ner på mitt humör så är jag tyvärr inte särskilt rolig för min omgivning heller.


Så här fin kan man bli med Erbitux i kroppen. 


Det är heller ingen som helst idé att ens försöka sminka över alla utslag.


Igår var jag och barnen hos farmor och hälsade på. Andreas jobbade inne i Stockholm och släppte av oss i Sundbyberg på vägen. Det var skönt att komma iväg lite och barnen hade en jättetrevlig heldag tillsammans med sin några år äldre kusin, faster och farmor. Jag har av förklarliga skäl inte varit så sällskaplig de senaste veckorna och inte velat visa mig ute bland folk, men barnen behöver ju komma ut, så det kändes bra att komma lite närmre civilisationen i alla fall. Barnen var på ett strålande humör, lekte, lekte och lekte.


Man blir trött av att köra grävmaskin en hel helg och efter en heldag med lek och bus
är det skönt att mysa hos pappa i soffan en stund.



Lördag morgon

Det är lördag morgon och som vanligt har vi redan hunnit vara uppe ett par timmar. Agnes vaknade vid sextiden och började tjata om tv och "lelle" (välling). Själv hade jag gärna sovit en stund till, men jag fick ge mig och snällt kliva upp ur den varma sängen. Det kliar i hårbotten idag och jag är alldeles öm i bakhuvudet och nacken efter alla finnliknande utslag, så idag gav jag upp och stoppade i mig ett sådant där piller med antibiotika som jag fick utskrivet. Man ska ta en tablett morgon och kväll och jag hoppas verkligen att de hjälper. Det viktigaste är naturligtvis att medicinen biter på cancern, men jag har ingen lust att gå runt och se ut som en prickigkorv i ansiktet hela sommaren.
Andreas är inne i Stockholm och jobbar lite extra idag, så barnen och jag är ensamma hemma under dagen. Andreas har efter ett par tuffa år som egen företagare fått ett väldigt bra rykte och många stora entreprenörfirmor frågar speciellt efter honom när de bokar maskiner och förare. Han är verkligen jätteduktig, så det är roligt att de ringer efter honom.
Efter en vecka på dagis tycker barnen att det är rätt skönt att bara vara hemma och leka, så det blir nog en rätt lugn dag idag. Min mage har ju krånglat i flera dagar nu, så för mig finns det inte mycket annat att göra heller än att ta det lugnt och försöka få i mig mat utan kramp, knip och illamående. Jag hoppas att kroppen vänjer sig vid den nya behandlingen snart så att jag blir lite piggare och orkar mer. Nu när vårsolen äntligen börjar ge sig tillkänna, vill man ju orka vara ute och framför allt vill jag orka göra saker med familjen. Jag vill kunna njuta av en god middag utan att få ont i magen, kunna åka iväg utan att behöva fundera över var jag kan hitta närmsta toalett och orka busa med mina barn utan att bli arg och irriterad. 

Geggamojja, morgontjat och en obeskrivlig längtan efter sommar.

Det blåser halv storm ute, himlen är jämngrå och snön smälter sakta men säkert undan från åkrar och ängar. Solen gör sina tappra försök att tränga igenom det tjocka molntäcket och man kan väl inte annat än att konstatera att det är ett typiskt marsväder ute. Barnen är på dagis och jag ber en liten bön för mig själv att jag ska slippa hämta två lergubbar idag igen. Skolgården där barnen går på dagis är under all kritik och just nu översvämmad av lerpölar och slask. Man kan aldrig påverka vädret och våra årstider, men mark går att dränera, en sandlåda behöver inte se ut som en fiskdamm och inte är väl våra kommuner så fattiga att de inte har råd att satsa lite på en bra ute och innemiljö för våra älskade små medborgare. Ingen annan stans skulle man acceptera en så dålig arbetsmiljö, men våra egna barn, då?

Min behandling och alla tabletter gör sig mer och mer tillkänna igen, humöret är inte det bästa, magen krånglar, cortisonet ställer till det för sömnen, utslagen i ansiktet är värre idag och jag har INGET tålamod. Tyvärr går det åter igen ut över barnen och saker som jag i vanliga fall inte skulle bry mig om särskilt mycket alls gör mig vansinnig. Elin är en helt vanlig, trotsig, ifrågasättande och envis sexåring med mycket skinn på näsan. Hon råkar bara ha en mamma som är sjuk i cancer. Jag hoppas Elin, om du läser det här när du blir äldre, att du kommer att få en lite bättre bild av och kanske större förståelse för den dagliga kamp jag för med mig själv för att ditt och vårt liv ska kunna fungera så bra som möjligt. I morse fick både Elin och jag ett utbrott på varandra över ett par byxor som inte var rena. En futtig detalj i ett större perspektiv, men en viktig fråga för en liten tjej som är lite extra frustrerad just nu. Hon skrek "idiotiska mamma", jag skrek saker som jag helst inte vill komma ihåg och Agnes "hjälpte till" med sina nyförvervade verbala kunskaper i form av orden "Bumma mamma". Självklart ställer hon sig på sin storasysters sida, vilket är helt i sin ordning egentligen. Andreas är en fantastisk pappa och vi hjälps åt till 100%, men varje morgon är det jag och barnen ensamma och när de ser att det är fritt fram att testa mammas humör, är de där sockersöta änglalika varelserna som bortblåsta. För det mesta fungerar morgonbestyren väldigt bra, men jag har sovit dåligt två nätter i rad nu, så det är väl en förklaring.

Jag längtar så efter lite sol och värme nu och hoppas att vi kan komma iväg på någon liten semester i år hela familjen. Det skulle vi verkligen behöva. Andreas jobbar så mycket hela tiden, för att få ekonomin att hålla ihop och jag kan inte minnas när han var ordentligt ledig senast. Jag önskar att jag kunde överraska honom och bjuda iväg oss allihop på en riktig solsemester. 


Två glada badtjejer en varm dag förra sommaren.



Elin 2006. En underbar dag på stranden!



Sol, gröna ängar, en söt dotter, en älskad man och en svag doft av kogödsel.
Hemma på landet en lycklig sommardag i juni förra året.


Trött, trött, trött...

Nu har det snart gått en vecka sedan behandlingen med Erbitux (antikroppen eller ett slags protein) och Campto (cellgift). Jag har varit rätt trött och sovit mycket, men de biverkningar jag fått är ju rätt välbekanta vid det här laget. Sprickorna på fingrarna har kommit tillbaka, liksom den torra huden, svettningar, yrsel, ett visst mått av illamående och den där metallsmaken i munnen. Det är inte så farligt än, men precis som läkarna förvarnade mig om så har jag nu börjat få utslag i ansiktet och på bröstet också. Jag hoppas att det inte blir så mycket värre, men tyvärr är risken stor att det blir det. Det är inte så vackert och tyvärr så måste jag nog erkänna att jag fortfarande trots allt är lite fåfäng. Jag har ju inte haft finnar i ansiktet sedan tonåren, så det känns lite knäppt att se sig själv i spegeln idag. Det är nog bäst att inte titta alls och av två onda ting väljer jag utan tvekan utslagen. Det finns dessutom medicinsk hjälp att få om utslagen blir för besvärliga. Idag ska jag på återbesök hos läkaren och i morgon blir det påfyllning av Erbitux plus att jag kommer att få börja med studietabletten som sedan ska tas dagligen. Jag sitter här och tänker på hur inrutat mitt liv har blivit. Kanske känns det så just på grund av att detta är något jag inte valt själv, men måste välja för att ha en chans att leva lika länge som alla andra. Det är behandlingar, provtagningar, tider för läkarbesök, tabletter och mediciner efter olika scheman som ska tas, barnen ska hämtas och lämnas på dagis, mat ska lagas vid hyfsat regelbundna tider och blanketter ska regelbundet fyllas i till chef och försäkringskassa. Egentligen är det väl ingen större skillnad från hur det var när jag jobbade, men plötsligt blir det där vardagliga mer påtagligt. Jag är mycket mindre stresstålig nu och tröttheten ligger som ett lock över allt. Ett par dagar till så kommer allt att kännas bättre som tur är.

Schlager och bad

Det är lördag kväll, brasan är tänd i kaminen, Agnes sitter i bara blöjan på golvet framför tv:n och Elin ser på en film vid datorn. Akvariet fick ett vrakskepp och lite växter igår, så nu är det riktigt trevligt och rofyllt att bara sitta och titta på de små liven som simmar runt för full där innanför glaset. Nu har de dessutom blivit utökade med en liten fiskbebis som är en riktig hejare på att gömma sig för sina äldre familjemedlemmar.
Själva har vi också simmat och plaskat runt i vatten idag. Vi åkte till simhallen i morse hela familjen och badade en stund. Elin kämpar på med simdyna och försöker komma på hur man ska röra ben och armar sådär så att man faktiskt kommer någon vart. Hon var jätteduktig idag. Andreas och jag turades om att simma lite. Det vore inte helt fel, även för mig, att träna upp konditionen lite. Efteråt åkte vi in till stan och åt lunch och så han vi med en kopp kaffe hemma hos farmor (Andreas mamma) i Sundbyberg innan vi gav oss av hemåt igen. I kväll gissar jag att det blir lite melodifestival på tv även här hemma hos oss, som på många platser denna schlagerlördag. Det har varit en väldigt bra och trevlig familjedag hittills med andra ord. Dagarna efter en behandling är alltid lite tunga, så det är otroligt skönt att känna att man trots det kan njuta och ha riktigt trevligt med familjen. MItt humör går som vanligt lite upp och ner i samband med en behandling och min oro kommer smygande ibland, så igår satt vi och grät en skvätt både Andreas och jag. Det finns ju aldrig några garantier för någonting egentligen och även om jag för det mesta är fast besluten att jag SKA ÖVERLEVA, så kommer det stunder då jag blir väldigt rädd och orolig över hur det kommer att gå för mig och min älskade familj. Man kommer långt med vilja och mental styrka, men hur långt? Räcker det? Det  finns ju i dagsläget inget botemedel mot en spridd cancer som min, utan man får lita på forskningen och hoppas att de kommer på något riktigt genialiskt innan det är för sent. Jag kommer i alla fall aldrig ge upp hoppet! ALDRIG! För ett tag sedan var jag iväg på föräldramöte en kväll och redan när jag gick blev Elin lite ledsen. Väl ensam med pappa och lillasyster och efter en stunds egna funderingar kom hon ut till pappa i köket och sa: "Pappa, om mamma dör kommer hon aldrig tillbaka igen. Då skulle vi ha det såhär jämt. Det skulle bara vara du, jag och Agnes. Jag skulle ha min pappa och min lillasyster, men ingen mamma."
Vad svarar man en sexåring på något sådant. Vi brukar säga att vi ska göra allt vi kan för att jag inte ska dö och att vi ska ta hand om varandra i våran familj, men att vi inte kan lova något. Tur att de flesta dagar är bra dagar!


Vad vi har skottat hemma den senaste veckan. Det här är bara framsidan av våran altan
och jag ser så fram emot att få göra lite vårfint här så småningom med lite blomkrukor och växter.
Som tur är så bidrar skottningen i alla fall till en möjlighet att andas frisk luft och rensa tankarna.


Med cellgifter i blodet igen.

Efter sex långa timmar i en sjukhussäng på onkologen somnade jag redan vid halv åtta igår kväll, väldigt trött men lättad. Det känns så otroligt skönt att äntligen vara igång med behandlingarna igen och veta att cancern förmodligen drar sig tillbaka lite igen. Nu blir det åter igen många läkarbesök, provtagningar, behandling med Erbitux (antikroppen) varje vecka, behandling med Erbitux och Irinotekan eller Campto (cellgiftet) var tredje vecka och röntgen var sjätte vecka. Dessutom ska jag från och med nästa vecka börja regelbundet med studietabletterna. Jag känner mig så trygg och väldigt väl omhändertagen varje gång jag kommer till sjukhuset och med tanke på negativa skriverier som regelbundet dyker upp i press och media, så är jag glad över att kunna säga att jag hittills bara fått en mycket positiv bild av våran svenska sjukvård.


"Mitt andra hem" på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Till skillnad från många andra
känner jag aldrig någon ångest inför mina sjukhusbesök. Det känns snarare skönt att komma hit
och veta att alla här gör sitt bästa och vad som är bäst för mig.



Vad gör man i sex timmar i en sjukhussäng? Jag hade förberett med matsäck, godis, tidningar,
en bok, min iPod, mitt skissblock och pennor. Konstigt nog gick tiden rätt fort och samtidigt orkar
man inte göra så mycket. Jag fick bl.a. Tavegyl mot de allergiska reaktioner man kan få av antikroppen
och Tavegyl blir man rätt trött av, så jag somnade faktiskt en stund. Sedan får jag Betapred mot illamående
i samband med cellgifterna, vilket hjälper upp lite, men cellgifterna blir i alla fall jag både yr och trött av.



Dagen till ära fick jag ett eget rum med en förvånansvärt skön säng.



Nålen sitter på plats i min Port-a-cat.


Maskinen som håller koll på mig och förser mig intravenöst med den viktiga medicinen.




Dan före dan...

Sitter här i sängen och hoppas på att få sova i natt, trots en viss oro inför morgondagens behandling. Det ska bli så skönt att komma igång igen med cellgifterna, men samtidigt vet jag ju att de tuffa behandlingarna sliter på min kropp för övrigt. Snart ligger jag väl här hemma alldeles förbi av trötthet, med halvtaskig aptit och metallsmak i munnen. Det kunde ju förstås vara värre och i bästa fall krymper tumören och metastaserna bra den här gången också, så då får man väl snällt stå ut med lite biverkningar. Jag träffade en av onkologens läkare idag och han sa att om man har svarat bra på behandlingar tidigare, som jag gjort, så brukar det fungera rätt bra fortsättningsvis också. Jag hoppas han har rätt. Magen har ju krånglat av och till nu ett bra tag, vilket delvis kan bero på att tumören vuxit, så det vore hemskt skönt om cellgifterna ger cancern ordentligt motstånd igen. I morgon ska jag vara på sjukhuset halv elva för provtagningar och förberedelser, sedan får jag "antikroppen" intravenöst under två timmar och efter det paus en timme. Sedan blir det cytostatika i en timme och tack vare studien måste ett blodprov tas tre timmar efter avslutad cellgiftsbehandling, så jag blir kvar LÄNGE på sjukhuset i morgon. Det blir till att packa väskan full med tidningar, någon bok, min iPod laddad med musik och film och mitt skissblock. En matsäck ska jag göra i ordning i morgon bitti också och eftersom varm mat inte är så lockande ihop med den lite lätt yrselframkallande cytostatikan, blir det mackor, frukt, yogurt och dricka istället.


Den här bilden på våra älskade döttrar sitter som inramad förstoring på väggen i sovrummet
och gör mig alltid så glad. De är så fina!!! Kortet togs på dagis i September förra året
och sedan skickade vi det som julkort till våran släkt.


Söndag i sängen

Två barn, en iPod, en iPhone och en trött mamma. Det är söndagsmorgon
och klockan är halv åtta.


Efter ytterligare en sväng av magsjuka har helgen varit ovanligt lugn, men det behövde vi verkligen. Barnen har tittat på film, ritat, lekt och spelat spel. Andreas och Elin mådde bra båda två igår och åkte iväg till simhallen en stund på morgonen. Som vanligt, när han tar med henne på något äventyr eller när vi ska göra något hela familjen, blir hon så ivrig och uppspelt att hon babblar på och glömmer bort vad hon just höll på med. Det tar en hel evighet för henne att äta ibland just för att hon har så mycket att säga. De kom iväg tillslut i alla fall och Agnes och jag kröp ner i ett varmt bad här hemma istället. Agnes är fortfarande inte riktigt bra i sin mage och själv har jag kvar en del illamående, huvudvärk och magont Löjligt nog behöver inte det bero på magsjukan utan kan bero på tumören i magen, som jag tyvärr börjar känna av mer och mer, eller på tabletterna jag fick i onsdags. Det är ju med dem som med all annan bromsmedicin mot cancer, så att de kan föra med sig en mängd olika biverkningar. Även denna gång är listan över vanliga biverkningar, mindre vanliga biverkningar och ovanliga biverkningar, för de tre olika komponenterna som ingår i min nya behandling, lång. När jag kom till "mycket ovanliga biverkningar" slog jag ihop pappersbunten och bestämde mig för att inte läsa mer just då. Det var många meningar som avslutades med orden "...kan leda till döden", men sköterskorna förklarade för mig att så fort det rör sig om internationella studier måste ALLT stå med i dokumenten. Det är kanske framför allt amerikanarna som, med sina bestämmelser och sitt rättssystem, vill ha med alla eventuella risker i skrift och då rättar man sig naturligtvis efter det.


Så här kan det se ut hemma hos oss en helt vanlig lördagskväll.
Vad är väl "Andra chansen" (Denna schlagertävling utan schlager) att titta på
om man istället kan leka häst med pappa.



"Hoppla pappa!!!" säger Agnes, samtidigt som hon tar sats med sina hela 14 kilo
och studsar upp och ner på pappas rygg och försöker få honom att gå snabbare.


 

Ny behandling ...äntligen!

Jag var och träffade en av mina läkare på onkologen i tisdags och fick reda på att cancern vuxit ytterligare den senaste månaden. Det var inga stora förändringar, men man hade sett en viss ökning på röntgen samt några fler angripna lymfkörtlar. Jag hade inte förväntat mig något annat egentligen, men när jag plötsligt kände knölen på halsen, för ett tag sedan, skenade fantasin iväg och jag var undermedvetet riktigt rädd för att jag skulle vara i mycket sämre skick. Jag mår ju fortfarande väldigt bra och utan cellgifter i två månader har jag varit piggare än på mycket länge, men det är otrevligt att känna att något växer inuti mig. Sedan någon månad tillbaka känner man även tumören i tarmen, som en hård klump på ett par centimeter. Den gör inte ont, men det känns obehagligt eftersom man så tydligt känner något som inte borde vara där.

I onsdags var det dags att börja med studietabletterna och i samband med det en massa prover igen. Många rör skulle fyllas, EKG igen, urinprov, blodtryck... Klockan tio fick jag svälja två tabletter och efter en halvtimme var det dags för ett blodprov igen, efter ytterligare en halvtimme ytterligare ett prov. Sedan fick jag vila i en hel timme innan det var dags för nästa blodprov och så höll det på fram till klockan fyra. Tur att jag har min venport. Eftersom tabletten är väldigt ny behöver de ha extra kontroll på mig och ta många prover för att se effekten av medicinen. Det kan dock bara vara "sockerpiller" jag får. I den här studien är det ca 66% som får "riktiga" tabletter. Nästa vecka är  det äntligen dags att starta en ny omgång med cytostatika och konstigt nog så ser jag fram emot det. Då vet jag ju i alla fall att cancern förhoppningsvis får lite motstånd igen.

Denna envisa magsjuka...

Sitter i soffan framför tv:n med ett barn på varje sida om mig. Det är "mina vänner Tiger och Puh" på tv just nu, till Agnes stora förtjusning. Vi har vilat under dagen och inte orkat göra särskilt mycket, för här går magsjukan runt utan några planer på att ge sig, verkar det som. Den här gången var det Agnes som blev sjuk först och kräktes i bilen på väg till dagis i onsdags. I går kväll var det min och Andreas tur att ligga med huvudet i toalettstolen och i morse blev Elin dålig. Det verkar vara en sort som går snabbt över i alla fall, men det är inte roligt så länge det varar. Tråkigt att det alltid går runt en massa sjukdom och elände på dagis och skolor hela tiden. Det är ju egentligen bara ett par månader under sommarhalvåret som det är lite lugnare på sjukdomsfronten. Jag hoppas verkligen att barnen får vara lite friskare nu ett tag och inte släpar hem några fler virus. Jag vill inte riskera att få någon behandling uppskjuten nu när jag äntligen ska komma igång igen med cellgifterna.


Andreas köpte nya tofflor till barnen. Elin fick ett par rosa naturligtvis
och Agnes ett par med Nalle Puh.


Simhall och Melodifestival

Efter en fantastiskt trevlig helg känns det skönt att krypa ner i sängen, sätta sig med MacBook:en i knät och bara njuta av lugnet och tystnaden. Det är bara jag som fortfarande är vaken och det enda som ibland bryter igenom tystnaden är ljudet av min sovande mans andetag. Glöden i braskaminen börjar dö ut nu och snart är det dags även för mig att lägga ner verksamheten för den här dagen. Helgen har bjudit på ett strålande väder med solsken, fågelkvitter och en klarblå himmel och även om det fortfarande är minusgrader och kallt ute så känner man att våren inte är långt borta nu. I lördags kom vi äntligen iväg till simhallen hela familjen och vi hade nog lika roligt alla fyra. Barnen ville inte gå därifrån när det väl var dags efter en och en halv timme i det varma vattnet. Både Elin och Agnes älskar att bada och Andreas och jag kunde utan problem turas om att simma några längder var. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att idrotta och skulle aldrig komma på idén att ge mig ut och springa, men att simma är både roligt och väldigt skönt för kroppen, tycker jag. Resultatet av hjärtröntgen med gammakameran i måndags visade på mycket god hjärtfunktion och att jag har ett starkt hjärta, men det skadar inte att träna upp lite kondition också. Jag ska verkligen försöka skärpa mig på den punkten. Jag behöver all ork och kraft jag kan få för att bekämpa den där otrevliga sjukdomen jag går runt med i kroppen.

På lördagskvällen kom en av mina bästa vänner och hennes fästman hem till oss på middag. Det blev ungsgrillade kycklingklubbor, ris och sallad. Enkelt men gott! Efter maten satt vi och tittade på melodifestivalen, pratade, mumsade på chips och hade riktigt trevligt. De stannade kvar över natten och sov i gäststugan som de själva var med och byggde stommen till i somras. I morse tog vi sovmorgon och satt sedan länge vid frukostbordet och pratade. Ja, sovmorgon är väl visserligen något väldigt relativt och beror på hur man ser det. Vi sover sällan länge på morgonen och är heller inga nattugglor. Agnes vaknar nästan alltid vid sju-tiden och för Andreas, som till vardags stiger upp klockan fem, är sju sovmorgon. Lite senare på eftermiddagen kom ett par av våra grannar förbi med ett lass björkved, en dryg kubik, som kommer att förgylla många kalla kvällar framför braskaminen. De stannade på fika och vi fick en anledning att snabbt fixa fram bullar ur frysen och göra semlor. Lite senare kom en god vän till Andreas förbi på en snabbvisit, så här har det varit fullt hus hela dagen känns det som och vi har bara njutit av trevligt sällskap.


En skön avslutning på en skön helg!
Elin tar en svängom med pappa Andreas innan tandborstning och läggdags.



Agnes är också med och dansar på sitt egna lilla vis.


RSS 2.0