Semlor

Jag hade bestämt mig för att det skulle bakas bullar idag, så efter att ha lämnat av barnen på dagis satte jag igång. Jag tycker ju om att pyssla i köket och på något sätt så är det också avslappnande. Jag vill så gärna att allt ska bli perfekt, så jag var väl inte helt nöjd med resultatet. Jag hade velat att bullarna skulle jäsa upp lite mer, men ibland är det svårt att få till det där riktigt luftiga, porösa med glutenfritt mjöl. Det går ju inte heller att knåda som vetedeg utan är lite mera kladdigt och så blir både bröd och bullar lite mer kompakt ibland. Hur som helst så blev de i alla fall goda och barnen mumsade glatt i sig var sin semla, så med hänsyn till att jag varken är konditor eller bagare blev slutprodukten mycket väl godkänd.
"Mmm... nam..." sa Agnes mellan tuggorna och log med grädde runt hela munnen. Inte så särskilt estetiskt perfekta kanske, men goda var de ....och glutenfria!


Det har töat hela dagen i dag och all snö vi fick förra helgen börjar sakta men säkert försvinna. Skönt, tycker jag som vill att det ska bli vår och varmare, men fy vad blött och slaskigt det blir. Jag har alltid varit frusen av mig, men med cellgifter i kroppen har den här vintern varit värre än vanligt. Jag fryser hela tiden och när jag är utomhus tappar jag snabbt känseln i både fingrar och tår. Vägen är värre än någonsin nu och jag är så glad över min lilla snälla jeep som med fyrhjulsdriften tar sig fram nästan var som helst. Barnen älskar förstås att leka i snön, så för deras skull hade den kunnat få vara kvar ett tag till, men vädret kan vi ju inte påverka alls tyvärr.Jag hoppas att det blir en varm och fin sommar i år och många sköna sommarkvällar
här på våran underbara veranda. Jag kan tydligt se framför mig det dukade bordet, stearinljusen,
doften av nygrillat kött, jordgubbarna och barnen som springer runt och leker på gräsmattan.
(Sen har vi förstås myggen, getingarna och en viss grannkatt som alltid kommer och tigger mat,
...men det tänker vi inte så mycket på nu, tycker jag.)


Måndag igen...

Efter två veckor av eländiga influensor och magsjukor kändes det väldigt skönt att kunna köra barnen till dagis idag. De var väldigt entusiastiska båda två och när vi väl var framme hade de så bråttom in. Agnes skrattade av förtjusning samtidigt som hon sprang in till ett utav lekrummen och kastade sig om halsen på en jämnårig flicka. Här skulle det kramas minsann. Elin började genast leka med några andra barn och ingen av mina tjejer hade riktigt tid att säga hejdå till mig. Jag fick en puss och en kram i alla fall och sedan återgick båda två snabbt till sin lek.

För min del var det så äntligen dags att göra ett besök på Akademiska sjukhuset igen idag. Jag åkte hemifrån i god tid, men hade trots det svårt att få någon parkeringsplats. Eftersom de håller på att bygga en ny sjukhusdel är det lite extra stökigt och rörigt på området och vissa tider är det näst intill hopplöst att hitta en parkeringsplats. Många är dessutom så egoistiska och fräcka att de utan att tveka kör om andra bilar, som också står och väntar på att en plats ska bli ledig och försöker "smita före". Jag blev så irriterad på detta primitiva beteende, så efter en halvtimme körde jag ut från sjukhusområdet och parkerade bredvid idrottsplatsen en bit bort istället. Som tur är så har jag ju två friska ben att gå med.

Väl inne på onkologen fick jag träffa en av forskningssköterskorna för en massa provtagningar inför studien. Hon skulle ta EKG på mig, mäta blodtryck och puls och ett tiotal rör skulle fyllas med blod. Sist men inte minst så fick jag lämna ett urinprov också. Efter det var det dags för mig att gå en trappa ner till Nukleärmedicinavdelningen för en undersökning med deras gammakamera då man kontrollerar hjärtats pumpfunktion. Jag har som tur är inget problem med hjärtat, utan undersökningen är bara en del i studien och ska göras. Jag är inte rädd för sprutor och nålar och för det mesta brukar det fungera bra, men idag var det inte trevligt. I den här typen av undersökning används en radioaktiv substans som sprutas in i blodet, så därför måste sköterskan börja med att sätta en nål i patientens arm. Jag har tydligen rätt små och "fina" blodkärl, vilket gör att det brukar vara lite svårt att hitta rätt ibland med nålen. Idag blev jag stucken på tre ställen innan det blev rätt och fungerade, så jag hade lite ont när jag gick därifrån två timmar senare.

När jag äntligen var hemma igen sprakade elden i braskaminen, min man mötte mig i dörren och barnen låg skrattande och plaskade som två glada laxar i badkaret. Det kändes väldigt hemtrevligt och mysigt och för ett ögonblick glömde jag bort hur arg jag hade blivit en stund tidigare då en idiot till medtrafikant gjorde en alldeles för snäv omkörning på motorvägen och belönade mig med ett ordentligt stenskott mitt i synfältet på vindrutan. Varför är många så tanklösa och oförsiktiga? Barnen önskade sig pannkaka till middag och så fick det bli. Sedan satt vi och myste vid brasan framför tv:n en stund innan läggdags. I morgon är det dags för magnetröntgen igen och ett nytt besök till Uppsala och sjukhuset.Stillsam fredagskväll

Sitter ensam hemma ikväll och eftersom jag inte är helt återställd efter gårdagens attack av magsjuka, så känns det rätt skönt att få några timmar för mig själv. Andreas är ute och äter med arbetskollegor och barnen är under tiden hemma hos farmor och farfar. Det känns fruktansvärt tomt, men jag vet att jag behöver sådana här stunder ensam. Jag har passat på att vila mig och inte gjort så mycket annat än att titta på tv och lekt med min mac. Elden sprakar i braskaminen och rummet är fyllt av den där speciella värmen som bara en öppen eld kan producera. Det är fredagskväll och som vanligt är det inget speciellt intressant på tv, men mig gör det inte så mycket. Ibland är det rätt skönt att inte engagera sig särskilt mycket utan bara flyta runt bland detta fantastiska utbud av kanaler och program. Jag hamnar på tv4 film och den gamla klassikern "Den blå lagunen" en stund, "På spåret", "Aktuellt", "Let´s dance" (fast där stannar jag inte så länge), någon thriller och en talkshow.


Visst ser det härligt ut?


Kände en liten knöl på halsen idag. Jag vet ju att jag har metastaser där, men jag har inte känt något förut. Genast börjar det snurra runt i huvudet på mig. Hur snabbt kan de där små elakingarna växa egentligen? Hur snabbt kan cancern sprida sig? Tänk om det börjar sprida sig till andra organ i kroppen. Lymfkärl finns ju över allt och eftersom spridningen finns där så kan ju lymfsystemet i princip föra med sig cancerceller vart som helst i hela kroppen. Jag funderar samtidigt över om det är så här mitt liv kommer att se ut framöver. En ständig hypokondrisk oro över hur det står till med min cancersjukdom. Jag har ju aldrig mått dåligt eller känt av sjukdomen egentligen och det gör ju att man inte heller har någon kontroll över hur läget är och hur jag egentligen mår. Som tur är så kommer jag ju även fortsättningsvis röntgas var sjätte vecka, men oron och tankarna finns i bakhuvudet hela tiden och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Jag försöker att som vanligt tränga undan oron och negativa tankar genom att tänka på något annat en stund. Vad sägs om "Djursjukhuset" på svt24 eller "När lammen tystnar" på tv3... 

Tar eländet aldrig slut?

Den där magsjukan har nog vandrat runt hos alla i familjen nu. Själv började jag bli dålig igår och idag har kroppen strejkat totalt. Jag har legat i soffan mest hela dagen och hoppats att barnen inte skulle ha ihjäl varandra. De har naturligtvis varit jättesnälla. Elin har äntligen fått tillbaka matlusten och fick i sig mer idag än på länge. Hon åt ju nästan ingenting på fyra dygn, utan vi fick mer eller mindre tvinga i henne lite buljong, så det var en otrolig lättnad att se henne äta idag. För min egen del har det inte blivit mycket till mat alls. Hoppas verkligen att det kommer att kännas bättre i morgon.

På måndag måste jag vara på benen igen, för då sätter allt igång igen. Först ska jag träffa min nya studiesjuksköterska för lite provtagning och samtal, sedan ska jag genomgå en slags hjärtröntgen. Det ingår i den nya studien och är väl inte så spännande egentligen. På tisdag har jag fått tid för magnetröntgen igen, eftersom läkaren vill ha en "färsk" bild innan den nya behandlingen inleds.

Rosor, biltvätt och kräksjuka.

För de flesta är den 14:e Februari den dagen på året då vi firar "Alla hjärtans dag", men i vår familj firar vi också en födelsedag. Andreas fyllde 37 år igår och det skulle vi naturligtvis fira. Agnes har inte riktigt repat sig efter influensan utan varit dålig i sin mage i flera dagar nu, så gårdagen började även den med två blöjbyten och en dusch av nerbajsad tvååring. Jag fick i alla fall ihop en frukostbricka och kaffe till födelsedagsbarnet och sedan satt vi i sängen medan han fick sin frukost och sin present. En vän till oss har precis fyllt trettio och hade öppet hus och stor fest igår och vi åkte så klart dit en stund på eftermiddagen för att uppvakta henne. Själv fick jag en bukett med jättefina röda rosor av min man och så hade han köpt senaste skivan med Jill Johnson till mig. Det känns lika konstigt varje år när han uppvaktar mig på SIN födelsedag, men naturligtvis så blev jag väldigt glad.


Mina fina sammetsröda rosor!


På hemvägen körde vi in min bil i en biltvätt. Jag satt och var lite smånervös där i bilkön, över exakt hur bra bilens passagerardörr hade blivit "inslagen". Sist vi körde in min bil för en tvätt, var den gången då vi samtidigt upptäckte att någon försökt bryta sig in i bilen genom att bända i ramen runt, framför allt, höger framdörr. I samma stund som biltvätten satte igång, började vatten, utan att överdriva, strömma in genom den centimeterstora springan i dörrlistens ovankant. Andreas satt och smålog åt min oro och såg roat på hur jag synade dörrlisten och kände med fingrarna längs med kanten, samtidigt som han stängde av motorn och drog åt handbromsen. "Den tar in vatten" skrek jag till när tvätten satte igång och en ynka liten droppe letade sig in och landade försiktigt på handtaget. Jag sansade mig snabbt, men det var liksom redan för sent. Andreas satt och skakade av skratt och sedan retade han mig resten utav kvällen. "Det lät som om du befann dig på Titanic" sa han och flinade.


Lite hjärtan av det här söta slaget blev det också igår, dagen till ära.

I morse mådde Elin dåligt och kräktes. Jag vet inte om det är sviter efter förra helgens influensa eller om hon haft oturen att bli smittad på nytt igen, stackarn. Hon har mått dåligt hela dagen och inte fått behålla något alls egentligen och jag hoppas verkligen att hon kommer att må bättre i morgon. Det skulle väl kunna vara slut på eländet nu snart, tycker jag. Jag skulle egentligen in till sjukhuset på tisdag för lite provtagningar, men det får nog vänta någon vecka nu. Tjejerna måste hinna bli helt bra och komma ikapp lite, innan det kan bli aktuellt med dagis för deras del igen. Nostalgi

Jag kan fortfarande känna doften av min mormors perfym och jag ser tydligt bilden av min morfars, med åren lite kroknande gestalt, där han går och krattar löv i trädgården. Han var alltid ute och höll exemplarisk ordning på sina blomsterrabatter och fruktträd. Mormor var av den pratsamma typen och älskade när vi kom på besök, så att hon fick bjuda på kaffe. Dessutom plockades det alltid fram en buffé av bullar, mjuka kakor, småkakor och rulltårtor. Ofta ville hon nog helst att vi aldrig skulle åka därifrån. Nästan varje lördag kom mormor och morfar hem till oss på besök och jag minns att jag tyckte mycket om de där lördagarna, inte bara för det faktum att mormor alltid hade med sig något gott i väskan till oss barn.

Farmor och farfar minns jag inte lika mycket av, men vi träffades inte heller lika ofta. Min farfar dog i lungcancer när jag var nio år ungefär och farmor var sjuk under så många år att jag knappt minns henne som frisk.

Jag kan inte låta bli att fascineras av hur minnet hos oss människor fungerar, när jag letar mig 30 år tillbaka i tiden. Minnet baseras ju förmodligen på vad man tyckte var intressant just då i upplevelsens ögonblick och barn är ofta bra på att fastna för detaljer. Jag minns hur roligt det såg ut när farfar viftade på öronen, jag minns hur vi matade ekorrarna på farmors och farfars landställe med ost ur handen, jag minns hur vi stod och kikade genom häcken på "kråkslottet", ett då obebott gammalt hus på mormors och morfars granntomt och trampbilen morfar hade byggt, som vi körde med på trottoaren fram och tillbaka. Jag kommer ihåg söndagsmiddagarna hos farmor och farfar då det nästan alltid serverades kött, sås, potatis och sådana där konserverade ärtor och morötter som inte smakar så mycket varken ärtor eller morötter. ...och så fick vi ofta konserverade päron eller persikor till efterrätt. Jag kommer ihåg hur äckligt jag tyckte att det var med mormors löständer och så kunde hon rapa på befallning. Jag minns morfars stora händer, hur vi satt och gungade med farfar i hammocken på landet, hur jag blev inlåst på utedasset där och hur det knarrade lite läskigt i källartrappan oss mormor och morfar.


Min morfar med finskjortan på och med mig i knät.
Det är sommar i Utbynäs och jag ska snart fylla ett år.Det är julafton 1972 och jag får sitta hos mormor en stund.Farmor och farfar är på besök hos oss.
Jag minns att jag tyckte att det där halssmycket jag fick låna av farmor var väldigt vackert."Det där är ju Agnes" sa Elin när jag plockade fram det här kortet.
...men året är 1974 och jag är två år gammal.


Nästan frisk ...bortsett från den där tumören.

Barnen sover lugnt i sina sängar nu, min man ligger här bredvid mig i sängen och andas så tungt och tryggt och själv kan jag äntligen slappna av och sitta för mig själv en stund. Det låter som om jag har haft enormt mycket att göra, det har jag inte, men många tankar har flugit genom mitt stackars huvud de senaste dygnen. Man hinner fundera en hel del när man ligger i sängen och är sjuk. Än är jag inte riktigt i toppform efter den där vedervärdiga influensan, men jag mår väldigt mycket bättre. Jag hade 40 graders feber av och till i två dygn, hosta och muskelvärk i hela kroppen, men trots en så kraftig infektion var mina blodvärden bra när de kontrollerades i måndags. Barnen har också börjat återhämta sig och allt börjar mer och mer återgå till någon slags normal vardag. Samtidigt börjar min sjuka hjärna återgå till sitt vanliga tillstånd av ständiga påminnelser och upprepningar kring "saker att göra". "Golven behöver städas", "Leksaker över allt...", "Måste börja läsa mer med barnen", "Vad ska vi äta till middag?", "Måste bädda rent i alla sängar", "Tvätten..."
Andreas brukar försöka ta ner mig på jorden och säga åt mig att välja en sak att göra i taget och att där emellan ta det lite lugnt, men jag är hopplöst dålig på det ibland.


En del av min vardag. Järntabletter, medel för att förebygga illamående, tabletter mot
akut illamående, diverse medel mot magproblem av olika slag, som man tyvärr får när man 
har en tumör i mag-tarm-systemet.


Träffade en av läkarna på onkologen i tisdags så nu känns allt mycket lugnare faktiskt. Han hade förslag på en ny studie som jag kan få vara med i om jag vill, där jag i så fall kommer att få prova ett rätt nytt preparat av bromsmedicin i kombination med Campto (en av de två cellgifter som min kropp redan känner väl till) och en antikropp. Som vanligt är det ju så att en studiemedicin inte ges till alla i studien utan bara till en viss procent, resten får placebo, men jag tycker inte att jag har något att förlora på att ställa upp och vara med. Det känns rätt självklart för mig och förr eller senare så kanske jag "råkar" få prova något som visar sig vara jättebra. Den chansen vill jag inte missa för allt guld i världen.
Nu har jag blivit ordinerad vila i ett par veckor till, sedan blir det en ny magnetröntgen, för att få en så "färsk" bild som möjligt av hur det ser ut med tumören och metastaserna och sedan kommer en ny behandlingscykel att inledas.


Mår bättre nu!

Jag hade ordentlig feber i natt och i morse hade jag närmare 40 grader. Andreas hade tydligen tittat till mig ett par gånger i natt och det känns väldigt tryggt att veta att han tar så väl hand om mig när det behövs. Under förmiddagen proppade jag i mig alvedon och drack så mycket jag orkade. Andreas gick mellan mig och Elin, som också hade rätt hög feber, och såg till oss, kom med saft, kollade temperaturen och pysslade om oss. Efter ett par timmar började febern gå ner och nu har jag varit feberfri i flera timmar, så det känns som det värsta är över för den här gången. Det behövde heller inte bli något besök till Akademiska sjukhuset, vilket jag är väldigt glad över. De små vita blodkropparna verkar ha orkat sköta sitt jobb exemplariskt!

Feber!

Stora, vita snöflingor har singlat ner från en vintergrå himmel nästan hela dagen. Elin vaknade vid sextiden i morse med halsont och feber och kom in till mig. Andreas hade redan hunnit ge sig iväg till jobbet och Elin kunde inte riktigt slappna av och somna om igen, så vi låg och pratade en stund. Febern gick snabbt ner med alvedon och sedan har hon faktiskt mått riktigt bra, men vi höll oss inomhus och tog det lugnt i alla fall. Andreas slutade tidigt och lyckades ta sig hem rätt snabbt trots snökaos med många olyckor. Han har också haft hosta och feber av och till i ett par dagar nu, men envis som han är har han jobbat i alla fall. Visserligen är det ju så som han själv säger, att han mest sitter i sin maskin största delen av arbetsdagen. Fram på eftermiddagen började min egen hosta och huvudvärk göra sig mer och mer påmind och sedan fick även jag feber. Som om cancer inte vore nog. Jag hoppas bara att mitt immunförsvar är tillräckligt starkt så att vi slipper kontakta sjukhuset. Går inte febern ner under kvällen och natten så är det väl bara att sätta sig i bilen och göra ett besök på akuten.Snölek och gungor

Idag tog barnen och jag sovmorgon. Agnes som somnade tidigt igår kväll vaknade visserligen redan vid halv åtta och satt i sin säng och ropade på mig. "MAMMA! E du? MAMMA! E du?" (Var är du, betyder det för er som inte förstod.) Det var bara att kravla sig upp ur den sköna, varma sängen och bege sig ut till köket och vällingflaskorna.
Själv hade jag sovit dåligt av någon anledning och kände mig lika trött när jag vaknade som när jag gick och la mig. Till stor del är det järntabletterna som spökar och ställer till det i magen för mig. Några andra mediciner tar jag ju inte nu, men jag är nog också, om än undermedvetet, hela tiden lite orolig för hur den nya behandlingen kommer att fungera. Jag vet att man inte ska oroa sig så mycket i förväg för vad som kommer att hända, men jag har drömt mardrömmar om hur tumören i magen börjar växa okontrollerat och att det dyker upp fler och fler metastaser överallt. I drömmen är det inte frågan om några sex millimeter utan mer som tennisbollar.

Hur som helst så hade jag och tjejerna en skön frukoststund i lugn och ro. De framför tv:n och "Playhouse Disney" och jag framför datorn. Jag brukar leta mig fram bland bloggar av olika slag, facebook, aftonbladet och läsa en stund med tekoppen i handen. Så fort vi var klara med frukost, tandborstning, tröjor, byxor, mössor, overaller och irriterande krångliga vantar, gick vi ut. Det var bara någon enda minusgrad och riktigt skönt ute idag. Jag njöt av den friska luften och av att se hur roligt mina tjejer hade i snön. Jag hade förresten rätt roligt i snön jag med.


Elin älskar att posera......och lillsyrran älskar gungor av alla de slag...


...och så blev det lite rutschkana också.


Is, kyla och födelsedagskalas.

Efter vissa meningsskiljaktigheter angående tandborstning och tv-tittande hoppade Elin tillslut, fullt påklädd, in i bilen. Agnes hade andra planer och satte igång med snöskottning på verandan och med snöskyffeln i högsta hugg försvann hon snabbt iväg runt hörnet till baksidan av huset. Jag fick efter en stund bära henne till bilen och försiktigt lyfta in henne på plats. Agnes själv låtsades sova. Jag drog ut kabeln till kupévärmaren, som min man så omsorgsfullt kommer ihåg att sätta igång varje morgon innan han åker till jobbet, satte mig själv på förarplatsen och vred om nyckeln. Bilen startade snällt idag till skillnad från igår då temperaturen var betydligt lägre. Vi har haft riktigt kallt några dagar nu, med ner emot 15 minusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Idag är det dock mulet och inte riktigt så kallt, men allt är bättre i jämförelse med det där blöta, leriga och gråtrista vädret vi hade för ett tag sedan. Tjejerna satt och småpratade där bak i bilen samtidigt som jag själv koncentrerade mig till 110% på vägen. Våran vackra, vintriga, men ack så isiga vinterväg är riktigt hal ibland och nu är den nog som värst. Jag är inte rädd, men varje år när den där halkan dyker upp drar mina tankar iväg och påminner mig om hur det kändes när jag välte med bilen för några år sedan. Hur som helst skötte sig jeepen exemplariskt idag med och med fyrhjulsdriften ikopplad känner man inte av isen särskilt mycket. Barnen kom fram lagom till morgonsamlingen vid halv tio, vi pussades och kramades och sedan kunde jag i lugn och ro återvända hem för ett par timmars "egen tid".

Jag hoppas bara att barnen klarar sig ifrån alla förkylningar och  kräksjukor som verkar gå överallt nu.  Det är inte utan att man funderar över hur länge de klarar sig den här gången innan nästa förkylning bryter ut ordentligt. Det är hopplöst med alla dessa dagisvirus. Elin är snorig och Andreas börjar också känna sig lite krasslig. Det blir väl som vanligt jag, med mitt lite halvtaskiga immunförsvar, som klarar mig bra i alla fall och får ta hand om de andra stackarna. Samtidigt är jag så tacksam över att jag hittills har klarat mig så bra från förkylningarna, eftersom jag annars inte kan få någon behandling. Nu är det bara en vecka kvar till nästa läkarbesök och förhoppningsvis sätter de igång mig på ny behandling direkt efter det.


Elin visar upp sitt nya paraply.

För att fira våran Elin kom mina föräldrar hit i helgen och hälsade på. De bor ju utanför Göteborg så när de kommer på besök stannar de ofta ett par dagar och sover över i våran lilla gäststuga. Vi hade en trevlig lördag med ett besök till fjärilshuset i Hagaparken och lunch på stan. Elin passade på att använda sitt presentkort på BR som hon fick från min syster med posten i förra veckan. Det blev ett paraply (fråga mig inte varför, men hon tyckte det var väldigt fint.) och en liten sminkväska med ett rosa läppstift, glittrigt läppglans och blå ögonskugga, som hon experimenterade med friskt under kvällen. Söndagen ägnades åt barnkalas. Det blev grillkorv med bröd, muffins med grädde och strössel, godispåsar och mängder med ballonger. Elin var mycket nöjd (och trött) efteråt och alla var vi glada över att ha haft en bra, trevlig och härlig helg tillsammans.


Ser ni fjärilen? Det är ju varmt inne i fjärilshuset och mycket hög luftfuktighet,
så kameralinsen immade igen hela tiden. Fjärilarna var väldigt vackra i alla fall.
Agnes var inte lika imponerad utan tyckte att de där bevingade skönheterna var otrevliga som flög så nära.
Hon gick igenom hela den exotiska avdelningen med händerna för ögonen.


Måndag och redan Februari.

Det är måndag igen och jag förundras över hur fort tiden går. Jag trodde som nybliven mamma för några år sedan, att jag skulle ha så mycket tid hemma som mammaledig. Jag förstod rätt snart att bebisar inte bara sover hela tiden. När jag blev sjukskriven trodde jag åter igen att det skulle bli så mycket tid över på något sätt. Hur kunde jag tro det? Visserligen är barnen på dagis vissa dagar i veckan, men det finns alltid något som ska göras. Jag trodde att jag skulle hinna med sådant där som blivit liggande länge, sätta in foton i våra fotoalbum, plocka fram den där boken jag tänkt länge att jag skulle läsa, baka en massa gott att fylla frysen med, måla, börja öva piano på riktigt igen så att jag får tillbaka någon slags smidighet i fingrarna igen, men tiden bara rinner iväg som den vildaste fors. Som vanligt är jag dessutom dålig på att ta en sak i taget, så ofta har jag svårt att bestämma mig för vad jag ska börja med. Förr eller senare ska jag väl få någon struktur på tillvaron och min tid för mig själv, som jag de senaste sju åren kommit att bli så ovan vid. När man har familj och barn är de där stunderna ensam en lyx som man måste lära sig att förvalta. Just nu har jag lite svårt för att slappna av över huvud taget, utan sitter och funderar över det stundande läkarbesöket och hur det kommer att bli i fortsättningen med den "nya" behandlingen.

En utav fördelarna (för min egen del) med den här bloggen är att jag kan gå tillbaka och läsa själv, titta på bilder och förhoppningsvis hitta styrka och kraft i mina egna ord. Jag vet att jag är otroligt lyckligt lottad som har en familj som älskar mig och stöttar mig i alla lägen, men jag glömmer tyvärr bort det ibland. Vi tar varandra för givet allt för ofta, tror jag och vet att jag skulle kunna bli mycket bättre på att visa hur mycket jag uppskattar att ha en familj som aldrig skulle svika mig eller ge upp. De gör ju allt de kan för att jag ska må bra och bli frisk. Bloggen är ett sätt att påminna mig själv om hur bra jag har det trots allt jobbigt och tråkigt som rör min sjukdom.


Jag och min älskade man, Andreas. Han ser lite besvärad ut, men som tur är så vet jag
att det inte har med mig att göra utan beror på att han inte gillar blixtens starka ljus!Jag och minstingen Agnes. Hon är i den där åldern då pussar och kramar är det bästa som finns
och det har ju inte mamma något emot!Jag och Elin ...min nyblivna sexåring, som bara längtar efter att hon ska växa några
centimeter till på längden så att hon får åka "Vilda musen" på Gröna Lund där gränsen går vid 110 cm.RSS 2.0