Sent om sider...

Hej alla undrande. Jag ber om ursäkt för att jag inte har hållt mer uppdatering men det har vart lite mycket, Anna (min fru, ni vet hon som har den här bloggen) blev opererad för ca en vecka sen. Dom tog bort 30cm tjocktarm, ca 10cm tunntarm och en stor fet djä**a tumör som höll ca storleken av en tennisboll!!! Under uppvaket så får hon stanna kvar lääänge och hon mår väl sådär. Operationen var en framgång och hon blir snyggt ihophäftad över magen men hon har lite problem med pulsen. Det visar sig att hennes ont i magen kanske berodde på att hon  hade typ 5 till 10 liter för mycket vätska i kroppen så lungorna vart fyllda. Tack vare det blev hela kroppen tungrodd och hennes hjärta strejkade och gav igen med en hjärtinfarkt!!!!. När jag fick höra det så hade dom redan påbörjat behandlingen för det här, min älskade anna är en sån stark och underbar människa, tur för dom som GISSADE på vatten men aldrig KOLLADE att det var så!!?!?! morons....... Nåväl efter ett tag kommer hon upp på kirurgavdelningen med bra personal men tvingas dela rum med en kvinna som har en personlighet som en motorsåg... stackars Anna, fast personalen hade det värre ;) Efter ett par dar i limbo så tyckte personalen så synd om vår Anna att hon fick byta rum. Hon är uppe och går, har ätit sporadiskt och har abstinens efter smärtstillande då dom dränerade lungorna på ca en liter vätska tillsammans(brrrrr.....) Jag som är nålrädd skulle be dom fara åt varmare ställen men Anna är ko lugn fastän hon är rädd och ledsen. Trots alla risker som finns med internet så ger jag ändå ut hennes avdelning till er. Uppsala akademiska sjukhus, Avd 70, b1. Hon får ta emot blommor och allsköns ting :)
Använd informationen rätt så blir hon jätteglad och jag kan sova lugnt nu när jag vet att hon skall bli bra.
Mvh
Andreas(som saknar sin fru och barn nåt helt hysteriskt...)
Inlagd !!!

Japp, nu är min Anna inlagd på sjukhuset. Hon har efter flera dagars ont i magen gått med på att åka till sjukhuset och då var det kört. Hon fick eget rum och träffa kirurgläkaren dagen efter så nu är det bestämt att hon blir opererad på måndag. Barnen kommer att åka ner en sväng till västkusten för att vara där med Annas sida av familjen. ALLA har gett mig och barnen så mycket stöd och jag är evigt tacksam för all hjälp, inte minst av alla som tar tjejerna tidiga mornar (skalmarks speciellt). Utan alla er så skulle jag inte kunna jobba och då skulle jag nog bara tänka för mycket. Det moraliska stödet som kommer från västkusten är ovärderligt även om det är långt bort. Tjejerna ser fram emot en göteborgsvistelse och då vet jag att dom har det bra. Anna hälsar att hon återkommer så fort hon kan blogga. Tack för alla goda ord.

Mvh
Andreas och barnen
På våran tid (eller innan)

Påskafton

Barnen och min man är fulla med påskgodis och sitter just nu och smälter allt framför en film på TV. Det har verkligen känts som sommar idag, runt 20 grader varmt och strålande sol. Agnes har ägnat en stor del av dagen åt att springa fram och tillbaka på verandan, gungat, cyklat och njutit av det fina vädret. Den där känslan av att kunna röra sig friare, inte behöva ta på sig så mycket kläder utan bara gå ut och in lite som man vill, är väl något som vi alla uppskattar enormt efter en lång, kall och blöt vinter. Filmen var visst sövande, för nu sover Agnes tungt, snarkandes, med munnen vidöppen och mina ben som huvudkudde. Vi har haft Andreas föräldrar, syster och systerdotter på besök idag. Barnen har lekt och så har det blivit lite traditionell påskmat med ägg, sill, lax, köttbullar och sådant där som hör påskbordet till. Jag har fortfarande svårt med matlusten, är taskig i magen, mår illa, kräks och får sitta och pilla i mig så mycket det går. Fy, vad det är trist! Jag som i vanliga fall älskar mat och dessutom kan äta nästan hur mycket som helst. Nu rasar kilona istället och jag kan bara hoppas att allt blir bättre snart. Jag älskar lax i alla former, men fick bara i mig en ynka liten skiva kallrökt och något ägg vågade jag inte prova alls.


Elin och Agnes, med sin kusin i mitten, sitter och mumsar godis
i solen på verandan.


I torsdags fick jag äntligen göra en magnetröntgen igen och förutom att det tog en halvtimme innan de hittade ett blodkärl som fungerade, gick det bra. Nu ser jag åter igen ut som världens knarkare med blåmärken och märken efter nålstick lite överallt på underarmarna. Samma eftermiddag fick jag ett brev med posten från sjukhuset med en kallelse till kirurgavdelningen. På tisdag ska jag först träffa en av mina läkare på onkologen för röntgensvar och samtal och sedan direkt bege mig till kirurgen och träffa en av läkarna där. Jag är både lite rädd och spänd inför tisdagens sjukhusbesök, men samtidigt lite lättad över att det blir av, för jag vill verkligen bli av med den där tumören i magen nu och slippa dessa magsmärtor, aptitlöshet och illamående. Efter vad jag kan känna är tumören i dagsläget ca 2,5 x 2 cm och det är inte så lite med tanke på att den sitter i vägen i tarmen. Jag oroar mig jättemycket över hur Andreas ska orka ta hand om jobb, barn och hem, om jag blir opererad. Han gör så mycket redan nu, för att jag inte orkar. Vi måste försöka ordna hjälp på något sätt då. Framförallt behöver jag hjälp när jag kommer hem och inte får bära och lyfta. Det ordnar sig säkert på något sätt, men många tankar far genom huvudet.


På bättringsvägen!

Jag har inte mått så bra på ett tag nu, men äntligen känns det som om allt börjar vända. Vi fick snällt ta en tur till sjukhuset i fredags igen eftersom jag vid det laget hade fått mer ont i magen och feber. Min man körde mig och eftersom det var sent och barnen satt och sov i baksätet, väntade de i bilen under tiden. Som tur är behövde jag inte bli inlagd den här gången, utan fick utskrivet antibiotika. Förmodligen gör tumören att det är lite trångt och att tarmarna inte orkar arbeta som de ska och då bildas det lätt bakterier och inflammation. Försöker undvika de äckligaste detaljerna här och bara hoppas på att antibiotikan gör sitt jobb. På torsdag har jag fått tid för magnetröntgen och efter påskhelgen blir det läkarbesök. Då får vi se vad läkarna har för förslag på fortsatt behandling. Jag passade på att ställa lite frågor när min forskningssköterska ringde tidigare idag, så nu känner jag mig lite lugnare också. Bestämmer vi oss för en operation så behöver det i alla fall inte ta mer än en månad innan man kan komma igång med cytostatikabehandling.


Mina tjejer var så fina i morse och hjälpte till när vi skulle göra oss i ordning. "Hynda, hynda!" skriker Agnes och springer mot hallen för att ta på sig sina ytterkläder. Hon ska alltid borsta sina tänder själv lite och sedan ska mamma sjunga "tandsången" när vi borstar tillsammans. Elin ska helst göra ALLT själv och påpekar inte allt för sällan att hon är "en stor tjej nu" och ibland är hon en stor diplomat och försöker förhandla sig fram i livet. "Pappa, vad sägs om att vi skulle göra en kompromiss..." eller "eftersom jag åt så bra till maten så går det väl bra om jag tar en trollemimix nu (Trollerimix är en glass som hon fortfarande uttalar lite tokigt). Det är just de där små sakerna som gör mig både stolt och alldeles varm inombords. Min familj är min största drivkraft. Jag älskar mina tjejer och Andreas så oerhört mycket och kan inte tänka mig att lämna dem i förtid. För deras skull, men naturligtvis också för min skull, ska jag bli helt frisk en dag.


Försöker man stoppa in yogurt i näsan med sked blir det lätt lite kladdigt!
Ja, inte för att med eller utan sked skulle ha gjort någon större skillnad förstås.


Jag körde barnen till dagis idag för att få vila i lugn och ro en stund. När jag inte är i toppform så vet jag ju också att de har det bättre och roligare bland barn och vuxna som orkar. Förhoppningsvis är jag sedan en roligare och trevligare mamma när mina älsklingar kommer hem i eftermiddag. De skulle påskpyssla på dagis idag och så är de nog ute en del i det fina vårvädret, hoppas jag. Solen skiner och nästan all snö har smält bort även från de mest skuggiga partierna av trädgården. Man andas verkligen vår ute nu och det är så fantastiskt skönt. Till helgen är det påsk och Andreas är ledig i fem hela dagar. Jag ser så fram emot att få vara med familjen ett par dagar och förhoppningsvis får Andreas och jag lite tid tillsammans också. Jag har ju inte mått så bra och han dövar sin oro genom att koncentrera sig på jobbet. Han har dessutom fått ta över nästan ALLT här hemma under den senaste veckan, både när jag låg på sjukhuset och när jag kom hem, så han behöver verkligen lite ledigt han också.Ett första vackert vårtecken i trädgården.
 

En berg-och-dalbana

Livet är verkligen en berg-och-dalbana ibland. Utan att själv kunna styra åker man i en rasande fart genom livets alla toppar och dalar. Uppe på höjderna är utsikten strålande och härlig, men så plötsligt dras man med nedåt så fort att man nästan tappar andan. Ibland önskar jag att det fanns en nödbroms på de där tågen, så att man själv kunde bromsa upp tiden ibland och kanske kliva ur och klättra upp för backen mot toppen igen.

Jag har inte skrivit på några dagar nu och verkligen saknat min dator, men på Akademiska finns inget trådlöst nätverk att koppla upp sig mot och där har jag legat och haft långtråkigt sedan i måndags. Jag fick så fruktansvärt ont i magen redan i Söndags, så när jag träffade min läkare i måndags ville han att jag skulle vara kvar för röntgen och observation. Eftersom huvudtumören sitter där den sitter i tarmen så blev läkarna oroliga att det blivit stopp i systemet och därför beställdes genast akuttid på både röntgen och kirurgen. Nu var det inte så allvarligt som tur är, men jag vet fortfarande inte varför jag fick så ont i magen. Nu är jag hemma igen i alla fall och får vila upp mig över helgen innan det fattas några beslut om min fortsatta behandling. I förmiddags hade onkologteamet möte och det enda de var överens om var att en ny skiktröntgen skulle genomföras på mig så fort som möjligt, för att se om tumören verkligen krympt något alls. Dessutom beslutade de att skicka en förfrågan till kirurgteamet som har sitt möte på tisdag. Jag får helt enkelt vänta lite och se vad de föreslår. Helst av allt skulle jag nog vilja bli av med tumören i magen en gång för alla och sedan få en annan behandling för metastaserna. Men vad som är bäst vet ingen. Svåra tankar, svåra beslut...

Under tiden som jag låg på sjukhuset tog min underbara man hand om barnen, hemmet, tvätt, matlagning, sitt jobb och var samtidigt hela tiden orolig för mig. Jag längtar så efter att få känna mig som vanligt och orka fixa här hemma igen. Han ska inte behöva göra allt. Det kommer inte han att orka i längden. Jag vill inte vila, jag vill inte vara trött och orolig över att få sådär ont i magen igen. Jag har inte tid att vara sjuk och jag vill verkligen inte behöva komma tillbaka till den där avdelningen med cancersjuka igen. Alla var gamla där och rätt sjuka, en del kunde inte gå på toaletten själva och några låg i sina sängar och andades syrgas. "Vad gör jag här?" tänkte jag, där jag låg på min säng och kände mig rätt okey. "Så där sjuk är ju inte jag." Vid det laget hade jag fått smärtstillande och dropp. Kanske är det en slags försvarsmekanism som slår till i hjärnan för att kroppen inte ska ge upp. Om jag inte känner mig sjuk så är jag kanske inte det, eller? Nej, egentligen är det nog mer som när strutsen gömmer sig genom att stoppa huvudet i sanden.

RSS 2.0